Добре дошли в нашия магазин
АКСЕСОАРИ ЗА ВРАТИ, ПРОЗОРЦИ И ФАСАДИ

Категории

По-добрият начин за монтаж

Дата: 2017-07-03

Употребата на самораздувни ленти и пародифузни мембрани на европейския пазар се разпространява все повече през последните години. Използват се предимно при изграждането на нови обществени и търговски сгради като често се пропускат ползите от прилагането им в ремонта и реконструкцията на частни жилищни обекти. 

Тези продукти осигуряват алтернатива на традиционните силиконови уплътнители, които се използват за запълване на фугата между дограмата и стената. Предимството на самораздувните ленти и пародифузни мембрани идва от подобрената термо изолация, която те предлагат. Също така елиминират възможността за случайното оставяне на дупки в уплътнението, които могат да причинят загуба на топлина и проникване на нежелана влага. 

 

 

    

 

 

      

 

 

По-широките самораздувни ленти и пародифузните мембрани затварят фугите херметически, което допълнително намалява загубата на енергия. Монтажът не се влияе от атмосферните условия  и драстично се подобрява  качеството му на изпълнение. Като резултат от многобройните преимущества, употребата на подобни продукти се препоръчва от увеличаващ се брой строителни асоциации из цяла Европа.

Самораздувната лента TP652 на Tremco Illbruck, с ширина на лентите от 55 до 88 мм, предлага термично, акустично водонепропускливо уплътняване. Тя е самораздувна, уплътняваща, паропропусклива лента, която надеждно уплътнява различни строителни фуги, предпазвайки от външни условия и навлизане на вода до 600 Ра. Употребата ѝ предлага 3в1 функция, елиминитайки нуждата от пяна, външна и вътрешна изолационна лента. Сертифицирана е по DIN 18542, от ift Rosenheim и Немския институт за строителни продукти (DIBt). Притежава 10 годишна функционална гаранция, знак за качество и одобрение от RAL Institute, Германия и EC1 сертификат  - без вредни емисии.

 

 

 

Повече за пародифузните мембрани може да откриете в статията Спри мухъла! Качествен монтаж на дограми.