Количка

0 артикула

Политика за личните данни

Редактирано 25.05.2018


Ние сме загрижени за запазване на вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме вашите лични данни. Тази декларация за поверителност  ви информира как управляваме вашите лични данни, вашите права за поверителност и как законът ви защитава. Моля, прочетете внимателно тази декларация за поверителност, преди да използвате нашите услуги.

В Декларацията за поверителност:

“Услуги” означава всички продукти, услуги, съдържание,  характеристики, технологии или функции и всички свързани уебсайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

“Платформа” означава уебсайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.

“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).

“Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

1. Кои сме ние?

Основният администраторът на вашите лични данни е „Аксес Новело“ АД, със седалище град София, София Парк 69, ап 2, което предоставят услугите си съгласно Общи условия  (наричани по-нататък "Ние", "Нас" или "Нашата" в Декларацията за поверителност). Съответните данни за контакт са посочени в раздел 12.

2. Какви данни събираме за Вас?

2.1.1. Данни, осигурени чрез директни взаимодействия.

 Регистрация и друга информация относно профила на потребителя

Когато се регистрирате, за да изпозвате нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • Ако се регистрирате като използвате Вашият Google профил: Вашето име, фамилия и имейл;
  • Ако се регистрирате като използвате Вашият Facebook профил: събираме Вашето име и фамилия, такива, каквито са видими във Facebook профила Ви. 
  • Ако се регистрирате като използвате Вашият телефонен номер: събираме информация относно Вашият телефонен номер.

В зависимост от избора, който сте направили при влизане в нашите Услуги или по време на процеса на участие в нашите Услуги, Вие можете да изберете да предоставите  някои от следните допълнителни лични данни:

  • Вашето име
  • Имейл адрес
  • Мобилен телефон

Комуникация чрез функцията за чат на нашата Платформа

Когато използвате функцията за чат, за да комуникирате с други потребители на Платформата, ние събираме тази информация, която Вие избирате да предоставите на другите потребители чрез тази функция.

2.1.2. Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги

Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството 

  • Събираме специфична информация за устройството, като операционна система, версия, уникални идентификатори. 

Информация за местоположението

  • В зависимост от разрешенията на устройството Ви, ако публикувате артикул в нашата Платформа, автоматично събираме и обработваме информация за действителното Ви местоположение. Ние използваме различни технологии за определяне на местоположението Ви,  включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и мобилни  точки.

Данни за потребител и данни за вписване

  • Технически подробности, включително IP адреса  на Вашето устройство, часова зона и операционна система. Също така ще запазим данните Ви за вход в Платформата (дата на регистрация, дата на последната промяна на паролата, дата на последното успешно влизане), типа и версията на браузъра ви. 

Данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници

  • Ние събираме информация за Вашата дейност на нашата Платформа, която включва сайтовете, от които достъпвате до нашата Платформа, дата и час на всяко посещение, извършени от вас търсения, реклами или рекламни банери, които сте кликнали, вашето взаимодействие с такива реклами или обяви по време на посещението Ви и реда, в който посещавате съдържанието на нашата Платформа.

Бисквитки и подобни технологии

  • Използваме "бисквитки" (“cookies”), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията Ви, свързани с използван език и да Ви предоставяме подходящи реклами. "Бисквитките" са малки текстови файлове, прехвърлени от уеб сървър на твърдия диск на Вашето устройство. Бисквитките могат да се използват за събиране на датата и часа на посещението на уебсайта, историята на сърфирането в интернет, Вашите предпочитания и потребителското Ви име. Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои "бисквитки" или да ви предупреждава, когато уебсайтовете, които посещавате  задават или имат достъп до "бисквитки". Моля, имайте предвид, че aко деактивирате или откажете "бисквитките", някои части от нашите услуги / Платформа може да станат недостъпни или да не функционират правилно.

2.1.3. Данни от трети страни или от публично достъпни източници 

Ние получаване Ваши лични данни от различни трети страни [ и публични източници], както е посочено по-долу:

i. Конкретни технически данни и информация за използването  на Услугите от доставчици на анализи като Google;

2.1.4.  Не събираме лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения;
  • разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
  • се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном;

3. Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на  лица под 16-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

4. Защо обработваме Ваша лична информация?

Ще използваме Вашата информация и лични данни само тогава, когато законодателството ни позволява. Най-често ще използваме Вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато трябва да изпълним договорът, който сме сключили или предстои да сключим с Вас.
  • Когато е нужно за защита на Ваши законни интереси да подобрим нашите услуги и да Ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.
  • Когато сме задължени да спазим законово или регулаторно задължение.

При определени обстоятелства, може да обработваме вашите лични данни въз основа на Вашето съгласие. Ако го направим, ще ви уведомим за целта и категорията на личните данни, които ще бъдат обработени в момента, в който искаме вашето съгласие. По-долу излагаме описание на начините, по които използваме вашите лични данни [и кои са правните основания, на коитo се позоваваме, за да го направим. Също така идентифицираме какви са нашите законни интереси]. 

4.1 За осигуряване на достъп на потребителите  и предоставяне на Услуги чрез нашата Платформа.

  • Ако използвате за достъп Вашия имейл адрес, ние използваме Вашето име, фамилия, мобилен номер и / или имейл адрес, за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до нашата Платформа.
  • Ако използвате профила си във Facebook за достъп, използваме Вашето име и фамилия от Facebook профила Ви и имейл адреса, който сте използвали във Facebook, за да ви идентифицираме като потребител на нашата Платформа и да ви предоставим достъп до нея.
  • Горепосочените регистрационни данни се използват  от нас, за да предоставим нашите Услуги в съответствие с Общите условия.
  • Използваме Вашия мейл адрес и мобилен номер (чрез SMS), за да Ви направим предложения и препоръки за нашите Услуги, които може да Ви интересуват.   

Ние обработваме горепосочената информация за точно изпълнение на договора ни с Вас и на базата на нашия законов интерес за извършване на маркетингови дейности, за да Ви предложим услуги, които може да са от ваш интерес. 

4.2.     За да подобрите своя потребителски опит в Платформата. 

A) Използваме данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници, за да:

  • предлагаме отговарящо на изискванията съдържание, като например да ви даваме по-подходящи резултати от търсенето, когато използвате нашите Услуги.
  • определим колко време прекарвате в Платформа и по какъв начин управлявате Платформата, за да разберем интересите ви и да подобрим нашите Услуги въз основа на тези данни. Например, може да Ви предложим съдържание, което  да посетите въз основа на съдържанието,което сте кликнали.
  • наблюдаваме и докладваме за ефективността на кампании на нашите бизнес партньори и за вътрешни  бизнес анализи.   

Б) Използваме вашите данни за местоположението за следните цели: 

  • да се състави анонимна и обобщена информация за характеристиките и поведението на потребителите на Платформата, включително за целите на бизнес анализа, сегментирането и разкриването на анонимни профили.
  • да подобрим представянето на нашите  Услуги и да персонализираме съдържанието, което насочваме към Вас. Например - с помощта на данните за Вашето местоположение, Ви показваме списък с обяви, които са в близост до Вас, за да подобрите изживяването си  при купуване на артикули.
  • да оценяваме и наблюдаваме достъпът Ви до рекламните банери на трети страни, които са видими в  Платформата.  

В) С помощта на информацията за вход в Платформата, която предоставяте, включваща мейл адрес  и телефонен  номер, ние  отразяваме различните устройства (като настолни компютри, мобилни устройства, таблети), използвани от Вас, за достъп до  Платформата. Това ни позволява да свързваме дейността Ви в Платформата от различни устройства и ни помага да Ви осигурим безпроблемен потребителски опит независимо от това, какво устройство използвате за достъп.  

Ние обработваме горепосочената информация въз основа на нашия законен интерес, за да подобрим изживаването Ви в Платформата и да изпълним напълно съвместния си договор. 

4.3.  За да ви осигурим безопасна и сигурна Платформа. 

А) Използваме мобилния Ви номер, данните от  формата за достъп и уникалните идентификатори на устройствата, за да администрираме и защитим Платформата (включително отстраняване на проблем, анализ на данни, тестване, предотвратяване на измами, поддръжка на системата, подкрепа, отчитане и приемане на данни).

Б) Анализираме комуникациите ви, извършени чрез функцията ни за чат за предотвратяване на измами и за насърчаване на безопасността чрез блокиране на спам или обидни съобщения, които може да са ви били изпратени от всеки друг потребител.

Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите Услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

5. Как ще Ви информираме за промени в Декларацията за поверителност?

Можем да актуализираме настоящата Декларация за поверителност от време на време. Ще публикуваме промените на  тази страница и ще Ви информираме чрез имейл или чрез Платформата. 

6. Вашите права  

При определени обстоятелства, имате права съгласно приложимите закони за защита на личните дани и във връзка с вашите лични данни.

Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля, изберете настройките на профила си / настройките за поверителност или се свържете с нас чрез  контактната форма:

Право да поискате  достъп до личните си данни (обикновено наричани "искане за достъп на субекта на данните"). Това ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно  обработвани.

Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това ви дава възможност  да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това  може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.

Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност  да се свържете с нас с искане за преустановяване на  обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че  използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за  да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

Право да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за  изтриване или премахване на  личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж, по-долу), когато имате съмнение, че  е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания  или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни  (виж, раздел 10).  

Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни,  когато е основано  на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя ваше право на възражение.  

Право да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ще Ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, Вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се отнася  само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали , за да сключим договор с Вас.

Право да оттегляте вашето съгласие за обработването на личните Ви данниимате по всяко време. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание  предварително дадено Ваше съгласие.  

Обикновено не се изисква такса: Нямате задължение за плащане на  такса за достъп до личните Ви данни (или за упражняване на някое от другите Ви права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата Ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна. Може да откажем да изпълним искането Ви при тези обстоятелства.  

Срок за отговор: Ще направим всичко възможно, за  да отговорим на всяко легитимнo исканe в рамките на един месец от подаването му. Може да ни отнеме повече от месец, в случай че искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще ви уведомим и ще Ви държим в течение.  Освен това, имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни, както е посочено в раздел 12.  Преди да подадете жалба до Комисията за зашита на личните данни, бихме искали да се запознаем с Вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. Моля, обърнете се към нашия Oтдел за поверителност, като използвате формата за контакт.

7. Комуникации и маркетинг

Можете да поискате да спрем  да ви изпращаме маркетингова комуникация по всяко време, като кликнете върху връзката за отказване в имейла или в изпратения до Вас SMS или като промените настройките за комуникация в профила си. В случай, че имате проблем с промяната на настройките, моля свържете се с нас чрез контактната форма.

Може да получавате маркетингови съобщения от нас, в случай чe:

  • сте поискали такава информация от нас;
  • използвате Платформаta или Услугите;
  • предоставили сте вашите данни, когато сте реализирали участие в конкурс, организиран от Платформата; или
  • сте регистрирани за промоция.

8. С кого споделяме Вашите данни?

Може да споделяме Вашите лични данни със страните, изброени по-долу за целите, посочени по-горе в раздел 4.

Служители и консултанти на Аксес Новело АД  ще имат достъп до Вашите лични данни за целите на управление на уебсайта, но те са обвързани от задължение за конфиденциалност, отнасящо се до данните, до които имат достъп, като част от съответните основни ИТ операции.  

Служителите и консултантите на Аксес Новело АД са надлежно информирани за значението за спазването на задължението за поверителност и носят отговорност за спазването на това задължение. 

Доставчици на реклами и анализи: С цел да подобрим Услугите си, понякога ще споделяме неподлежащатата на идентифициране информация с доставчиците на анализи, които ни помагат да анализираме как потребителите използват Платформата / Услугите. Споделяме информацията си с тях в неподлежаща на идентифициране на субектите форма за наблюдение и отчитане на ефективността на предоставяните  кампании на нашите бизнес партньори и за анализ на самия бизнес.

Правоприлагащи органи, регулатори и други: Можем да разкрием вашите лични данни на правоприлагащи органи, правителствени или публични органи и други подобни на трети страни, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. Можем да разкриваме вашите лични данни, когато такова разкриване е необходимо за създаването, упражняването или защитата на правни искове, независимо дали в съдебни производства или в административна или извънсъдебна процедура. В тези случаи, не сме задължени да информираме потребителите за разкриването на техните лични данни на публичните органи.

Можем да продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи. Има вероятност  да придобием други фирми или да се слеем с тях. Ако настъпят тези промени в нашата дейност, новите собственици могат да използват личните Ви данни по същия начин, както е описан в настоящата декларация за поверителност.  

9. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период от време?

Данните, които събираме за вас, ще бъдат съхранявани и обработвани както във, така и извън ЕИП на защитени сървъри, за да се осигури възможно най-добрият потребителски опит на потребителите. Например: за бързо създаване на уебсайтове или мобилни приложения.

Ще запазим вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период на запазване на личните Ви данни, ние вземаме предвид  количеството, естеството и чувствителността на личните Ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови изисквания.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на Вашите лични данни, моля свържете се с нас.

10. Технически и организационни мерки за сигурност при обработката 

Цялата информация, която получаваме за Вас, се съхранява на защитени сървъри и сме изпълнили  технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на Вашите лични данни. „Акесе Новело“ АД непрекъснато оценява сигурността на своята мрежа и годността  на своята програма за вътрешна информационна сигурност, която е предназначена да: (a) спомага за защитата на Вашите данни от случайни или незаконни загуби, достъп или разкриване; (б) идентифицира разумно предвидими рискове за сигурността на мрежата в) минимизира рисковете за сигурността, включително чрез оценка на риска и редовно тестване. Освен това гарантираме, че всички данни за плащанията са кодирани чрез SSL технология.

Моля, имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на Вашите данни, прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните Ви данни да станат достъпни до неупълномощени трети страни.

11. Линкове, насочващи към сайтове на трети страни

Платформата може да съдържа връзки към уебсайтове или приложения на трети страни. Ако кликнете върху някоя от тези връзки, имайте предвид, че всеки  има собствена политика за поверителност.  Не контролираме тези уебсайтове / приложения и не носим отговорност за техните пoлитики. Когато напускате  Платформата, Ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

12. Контакт

За допълнителна информация или за упражняване на Вашите права, моля, проверете настройките на Вашия профил / поверителност или се свържете с нас. Също така можете да се свържете с Администратора на лични данни за вашите Услуги на адрес: София, ул “История Славянобългарска“ 7, „Аксес Новело“ АД.

За местни въпроси, свързани със защитата на лични данни, Вашият местен надзорен орган е:

Комисия за защита на лични данни  

Адрес: София , 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2

Тел. +359 2 915 3580 Fax +359 2 915 3525

Email: kzld@cpdp.bg

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/