Добре дошли в нашия магазин
АКСЕСОАРИ ЗА ВРАТИ, ПРОЗОРЦИ И ФАСАДИ

Категории

Сложете край на мухъла с помощта на пародифузна самозалепваща лента ME508 Twin Aktiv VV

Дата: 2019-10-04

 

Мухълът е изключително досаден проблем, който се появява в много жилища – както нови, така и стари. Мирише гадно, изглежда грозно, но най-лошото от всичко е, че води до редица заболявания. Мухълът се появява в зони, където влагата достига до слабо топлоизолирани места по периметъра на дограмата.

 

 

Какво трябва да знам за пародифузната самозалепваща лента ME508 Twin Aktiv VV?

 

Пародифузната самозалепваща лента ME508 Twin Aktiv VV от водещия производител tremco illbruck е част от най-новата и иновативна генерация ленти за монтаж на прозоречни и фасадни системи и стриктно спазва принципа на т.нар. RAL монтаж – по-плътно отвътре, отколкото отвън.

 

 

Фугата между дограмата и строителната основа, от вътрешната страна на помещението, трябва да бъде облепена с паронепропусклива мембрана, за да не допуска водните пари да преминават в строителната фуга и евентуално да кондензират и образуват мухъл. От външната страна се поставят паропропускливи мембрани.

 

 

 

 

Какво представлява технологията Twin Aktiv?

 

Благодарение на технологията Twin Aktiv, пародифузната мембрана разполага с променлив коефициент на паропропускливост – Sd (измерва се в метри еквивалентни на въздушен слой изолация).  Пародифузната мембрана е универсална за използване както за външен, така и вътрешен монтаж. Поставена от вътрешната страна, при зимни условия и висока абсолютна влажност и температура в помещението, Twin Aktiv технологията „затваря“ микропорите на мембраната и тя става паронепропусклива (Sd = 20 метра). Поставена от външната страна, при ниска абсолютна влажност и ниска температура, Twin Aktiv технологията „отваря“ микропорите и мембраната става паропропусклива навън (Sd = 0,3 метра), но в същото време е водо- и въздухонепропусклива навътре. По този начин остатъчната строителна влага излиза навън и оставя суха строителната фуга между прозореца и строителната основа. Крайният резултат е, че поставената в средата между двете мембрани полиуретанова пяна, като изолатор и уплътнител на дограмата, остава суха и работи оптимално за запазване на температурния комфорт в жилището и предотвратява появата на мухъл.

 

Мембраната е универсална за монтаж – може да се монтира челно или отдолу на дограмата, отвън или отвътре, без възможност да се сбърка посоката на действие на мембраната благодарение на променливия коефициент Sd и поставения от двете страни самозалепващ слой от 20 мм. с предпазно фолио. Нека не забравяме, че една от най-често допусканите грешки при монтаж е именно сбъркването на посоката на действие!

 

 

За какво е подходяща пародифузната мембрана?

 

Пародифузната мембрана е подходяща както за ново строителство, така и при саниране на стари сгради. Лепилният слой залепва плътно, силно и сигурно почти върху всички строителни материали. Дори не е необходимо използването на допълнителни лепила или инструменти! Екипът на Аксес Новело препоръчва да се постави грунд illbruck AT140 преди полагането на лентата върху ронливи и силно порьозни варови мазилки и други.

 

 

Защо пародифузна самозалепваща лента ME508 Twin Aktiv VV на tremco illbruck?

 

Tremco illbruck е световноизвестна компания, която е специализирала своята дейност в производството на висококачествени, иновативни и технологични уплътнители на силиконова, полиуретанова и хибридна основа, изолационни пародифузни мембрани, многофукционални уплътнителни ленти и продукти за лепене и пасивна противопожарна защита.

 

Пълна продуктова гама на tremco illbruck може да намерите в онлайн магазина на Аксес Новело. Нашият екип е на разположение да ви предостави подробна информация за предимствата и полезните свойства на продуктите с марка tremco illbruck.