Добре дошли в нашия магазин
АКСЕСОАРИ ЗА ВРАТИ, ПРОЗОРЦИ И ФАСАДИ

Категории

Коруфлекс е най-иновативният продукт за временна защита на различни повърхности

Дата: 2019-11-28

 

Коруфлекс е покритие на водна основа, което се нанася върху боядисани, небоядисани, вертикални и хоризонтални повърхности за временна защита при строителни или ремонтни дейности. Защитното фолио е перфектно за приложение върху алуминиеви, стъклени, мраморни или гранитни повърхности, керамика, повърхности с епоксидно покритие и други. Коруфлекс осигурява изключителна сигурност и защита и предпазва повърхностите от драскотини, замърсявания, изгаряне при заваряване, вода, влажност, корозия и други често срещани щети в практиката.  

 

 

Какво представлява течното защитно фолио Коруфлекс?

 

През последното десетилетие в много страни особено във Великобритания, САЩ, Австралия и страните от Европейския съюз отлепящите се защитни покривни фолиа започнаха да се предпочитат пред традиционните методи за защита.

 

Коруфлекс е незапалимо защитно фолио на водна основа, което не съдържа токсични химикали. Нивото на защита се определя от количеството и дебелината на нанесения слой. По-дебелото защитно покритие осигурява по-добра защита. След премахване на покритието не остават абсолютно никакви следи по повърхността.

 

 

Три лесни стъпки и повърхността е защитена

 

Коруфлекс не трябва да се разрежда с вода или разредител. Ефикасно защитава от наранявания и замърсявания както стъкло, така и алуминиеви, стъклени, мраморни или гранитни повърхности. Нанася се с безвъздушен пистолет, валяк или четка.

 

 

 

 

Нанесете Коруфлекс със стандартен валяк с 5-милиметров косъм, който се използва за нормални бои на водна основа или с широка четка с тънък косъм. Обърнете внимание дали дебелината на нанасяне е достатъчна. Дебелината на мокрото фолио е редно да е най-малко 200 микрона. Ако е необходима защита при тежки състояния, нанесете втори слой. При приложения с въздушен пистолет, използвайте пистолет с накрайник с отвор 2,8 мм., налягане на въздуха – 4,5 бара.

 

 

 

Течното защитно фолио Коруфлекс изсъхва за 30 до 120 минути, в зависимост от външната температура. При по-ниски температури времето за изсъхване може да се увеличи, тъй като продуктът е на водна основа.

 

 

 

След приключване на всички работни процеси, Коруфлекс се отлепва от повърхността с лекота! Не се накъсва и оставя след себе си безупречно чиста повърхност, която е без отпечатъци, наранявания и замърсявания. Започнете отлепването от оформения ръб. Може да отстраните защитното фолио и с воден пистолет под налягане. Благодарение на Коруфлекс ще забравите за излишните разходи, които са свързани с почистване и привеждане на повърхността в безупречно състояние след приключване на довършителните дейности и ремонти. Премахването на течното защитно фолио може да се извършва при температури в диапазона от 8 °C до 30 °C.

 

 

Защо да изберете Коруфлекс?

 

Коруфлекс е най-иновативният продукт за временна защита на различни повърхности. Не е запалим и корозивен. Може да се нанася върху всякакви боядисани и стъклени повърхности. Фолиото е устойчиво на различни бои. Благоприятно е за околната среда и не оказва влияние върху човешкото здраве.

 

С Коруфлекс ще намалите значително както щетите при строеж и транспорт, така и разходите, свързани с ремонт и почистване. Имате възможността да закупите висококачественото течно защитно фолио само от Аксес Новело. Количеството в една опаковка е 15 килограма. Разходна норма при двойно пръскане, със средна дебелина на сухото фолио 0,35 мм. - 1 кг. покрива 4 – 5 квадратни метра. Трайността на покритието при външни условия е 12 месеца, при вътрешна употреба - 18 месеца. Препоръчително е продуктът да не се прилага при температури под 5 °C. Инструментите за пръскане трябва да бъдат напълно чисти. Изплакват се веднъж във вода. При употребата на Коруфлекс е задължително да се избягва контакт с очите. При контакт, почистете очите си с вода. Правилното съхранение на фолиото се свежда единствено до предпазване от замръзване.