Добре дошли в нашия магазин
АКСЕСОАРИ ЗА ВРАТИ, ПРОЗОРЦИ И ФАСАДИ

Категории

TP652 illbruck - самораздувна мембрана с мултифункционално действие

Дата: 2020-11-09

 

TP652 Compriband Trio Plus e мултифункционална самораздувна мембрана, която спестява до 80% от необходимото време за монтаж! Иновативният продукт е произведен от tremco illbruck и е създаден да отговори на всички високи изисквания при монтажа на прозорци и врати в новото строителство, в строителството на пасивни къщи, както и в санирането на сгради. Мембраната има мултифункционално действие 3 в 1. Представлява мека полиуретанова лента, която е с отворена клетъчна структура, импрегнирана с негорими смоли. TP652 Compriband Trio Plus e паронепропусклива от вътрешната страна – предпазва строителната фуга от проникване на влага от страна на помещението и я запазва суха. Притежава висока степен на шумоизолация, топлоизолация и въздухонепроницаемост по средата на строителната фуга на дограмата. Дори при директен дъжд запазва изключително високата характеристика на водонепропускливост от външната страна, която е съчетана с отлична паропропускливост навън.

 

 

Предимства и размери на мултифункционалната самораздувна мембрана

 

TP652 illbruck заменя използването на вътрешни и външни пародифузни ленти, както и полиуретановата изолационна пяна. Продуктът е сертифициран от ift Rosenheim и Немския институт за строителни продукти (DIBt) - 10-годишна функционална гаранция. Спестява до 80% от времето за монтаж. Разполага със знак за качество и одобрение от RAL Institute, Германия и EC1 сертификат - без вредни емисии. Мултифункционалната самораздувна мембрана се предлага в различни ширини и дебелини на лентите - ширини: от 58 до 88 мм, дебелини: от 6 до 15 мм в компресирано състояние и от 25 до 66 мм в раздуто състояние.

 

 

Монтаж на мултифункционалната самораздувна мембрана

 

Монтажът на мембраната е изключително лесен. Първо се сваля предпазното фолио на лепилния слой от долната страна на мембраната, а след това се полага равномерно и плътно по периметъра на дограмата. Прекомпресирната мебрана се раздува сама в рамките на няколко часа. Скоростта на раздуване зависи от температурата и влажността на въздуха. Ширината на мембраната е препоръчително да бъде 2 - 3 мм по-тясна от ширината на профилната система на дограмата.