Добре дошли в нашия магазин
АКСЕСОАРИ ЗА ВРАТИ, ПРОЗОРЦИ И ФАСАДИ

Категории

Обковът е гаранция за функционалност и сигурност!

Дата: 2016-02-09

Обковът е съвкупност от механизми, които осигуряват затварянето на крилото в касата на прозореца,  позволяващи отваряне  по хоризонтална и вертикална ос. Той е подложен на различни метеорологични  условия и на голямо натоварване от постоянната му експлоатация.

Затова изборът на правилния тип обков, съобразен с изискванията на местоположението, както и специфичните потребности на инвеститора, са от огромно значение.

 

Секюрити обков и степени на защита

Бюджетните антивзлом механизми и райбери,  предлагат най-ниското ниво на сигурност за вашето жилище или офис. Това е задължителната преграда, която дели крадците от Вашето имущество и спокойствие. Но тази преграда не винаги е напълно ефективна, именно заради това се налага поставянето на обков от висок клас на сигурност WK2/ WK3(RC2/RC3)съгласно DIN V EN V 1627-1630.

 

 

http://www.radex-bg.com/images/products/dograma/stepen.jpg

 

 

 Според последните проучвания в около 80% от случаите на кражба, проникването в дома е през прозореца или балконската врата. Дограмата се отключва от външната страна като се преместват заключващите пъпки, които завъртат дръжката. За живущите на първи етаж в жилищни кооперации и къщи горещо Ви препоръчваме поставянето на секюрити обков GU Uni Jet.

 

 

http://lcd.alle.bg/231c33db61urn-png-760-245-cc-dri-h3wx1hiipz.png

 

 

Противовзломният обков е напълно съвместим с всички PVC профили, дори те да са на повече от 10 години. Обкова се монтира на различен тип прозорци, независимо дали формата им е стандартна или нестандартна. Успешно може да се приложи дори за входни и балконски врати.

Допълнителните осигурителни елементи, дават надежност и здравина в затварянето на прозорците, а професионално извършения монтаж гарантира отлично функциониране на крайния продукт. При секюрити обкова пъпките са във формата на гъба и при заключване влизат в насрещника със защитен канал ,където не могат да бъдат преместени .Обикновените насрещници се захващат само в пластмасата на дограмата, а тези при секюрити обкова се захващат и в метала.

 

Един от последните похвати на крадците е пробиването на проходен отвор в крилото отвън, в зоната над дръжката на прозореца. Така посредством специален инструмент, който се напъхва в отвора, те опитват да отворят дръжката отвън. Един от начините за противодействие на тези опити е поставянето на  дръжки със заключване с бутон или ключ. Използването на този тип дръжки,  не   позволява отключването на заключващите механизми. Дръжките освен за сигурност отвън, намират приложение в дограми, разположени на горните етажи и осигурява защита от деца.

 

Секюрити обков за врати

Входните врати са също много често използвани от крадците за проникване в дома. Методите и похватите на съвремените обирджии стават все по-иновативни и технологични.

Предлагаме брави, разработена специално за заключване както на PVC така и на алуминиева дограма. Бравите- мартините на  G-U  са няколко вида, като се отличават тези с триточково заключване

- MR 2

- SH2 2

- Automatic

                               

Този тип антивзлом брави се заключват със секретен ключ, който управлява автоматичен палец. Ключът за бравата може да бъде произведен както в мастър система, така и с еднаква секретност, гарантирайки Вашата сигурност.

 

Gretsch-Unitas (GU)

В основата на 100-годишната история на семейната компания, коята винаги е била неразривно свързана с техническия прогрес, са стремежа към надежност и ефективност на произвежданите продукти.

Специалното облагородяване на повърхността прави обкова трайно корозионноустойчив и отговарящ на най - високи изисквания Ето защо производителите на прозорци и врати залагат на качествените решения на немския концерн GU.

 

 

                      

 

 

Едно от предимствата на Gretsch-Unitas са  по малкото елементи на склад, благодарение на новите решения на компанията от страната на пантите, правейки ги универсални по отношение на посоката на отваряне. Уникалната система на свързване на елементите на гърба и ножицата, както и широкия “гребен”, гарантират плавното  движение на дръжката и дълъг  живот на Вашия прозорец.

Гениалните технически решения, които могат да се комбинират за да осигурят работата на интелигентна система с цел опростяване на производството и дълговечност на механизмите в унисон с мотото на GU Осигуряваме технология за Вас”.

Повече информация за предлаганите продукти за антивзлом защита може да намерите от търговските представители на официалния вносител на обкова Gretsch-Unitas за България – Аксес Новело АД - www.access-novello.com, като се свържете с нас - http://access-novello.com/form/1/kontakt.html или на специализирания сайт - www.antivzlom.com